Tapetin poisto

Tapettien poisto alkaa sillä, että selvitetään tapetin laatu. Jos et tiedä, mitä tapettia vanha tapetti on, ota yhteyttä meihin. Tapetti laadun selvittäminen helpottaa tapetin poistoa, kun käytetään oikeaa poistomenetelmää. Seuraavassa osiossa on esitetty yleisimpien tapettilaatujen poistomenetelmiä.

Paperitapetti
Tapetti kostutetaan seinällä, joko vedellä, laimealla liisteri-seoksella tai tapetin tapetipoistoaineella. Kostutuksen edistämiseksi tapettia voidaan rei’ittää esim. “paperi-tiikerillä”. Vettynyt tapetti poistetaan mekaanisesti esim. lastalla.

Vinyylitapetti
Tapetti on yleensä palstautuvaa, jossa tapetin pintakalvo irtoaa kuivana repimällä. Seinään jäävän tapetin paperipohjan poisto samalla menetelmällä, kuin paperitapetin poisto

Lasikuitutapetti
Lasikuitutapetin poisto on erittäin työlästä, kun tapetti on liimattu seinään ja maalattu monesti useaan kertaan. Tapetin poistoa voidaan helpottaa leikkaamalla mattoveitsellä lasikuitutapetti ohuiksi n.10 cm levyisiksi soiroiksi, jolloin sen repinen on helpompaa. Helpompi konsti on useasti ylitasoitus. Tälloin vanha lasikuitutapetti ehkäisee seinän halkeilua. Tasoitettu pinta on aina pohja maalattava, ennen uuden pinnan laittamista.